Кияни вимагають запустити швидкісний трамвай на Троєщину (СХЕМА)

До столичної влади звернулися з петицією

У Києві вимагають повернути легендарні трамвайні путі та організувати рух швидкісного трамвая на Троєщину. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №12657 Арсеній Целіщев вважає, що спочатку у Києві потрібно відкрити Подільско-Воскресенський міст та зробити трамвайні ліній від Подолу (станція метро "Контрактова площа") до станції швидкісного трамваю "Троєщина - 2". Це дозволить об'єднати Троєщину з Подолом.

В петиції пропонується ввести два трамвайних маршрути по новому мосту:

·       №36 вул. Старовокзальна – бульвар Перова (Воскресенський), маршрут проходить через станцію метро "Лук’янівська", Поділ, станцію міської електрички "Троещина - 2", далі через Троєщину по вулиці Бальзака;

·       продовжити маршрут №4 до Подолу по Воскресенському мосту.

Другою чергою повернути трамвайні лінії по мосту Патона, двома маршрутами. По вулицям: Саксаганського, станції метро "Палац спорту", Мечнікова, Кловський спуск, Кріпостний провулок, Івана Мазепи, Михайла Омельяновича-Павленка, Генерала Алмазова, Наводницький. Та лінію трамваю по Набережному шосе від Контрактової площі. Трамвайні колії по мосту Патона дуже потрібні Києву, наголосив автор петиції. Також він пропонує подовжити маршрут №1 до станції метро "Палац спорту".

Для розгляду петиції у Київській міській раді звернення має зібрати шість тисяч голосів. Збір підписів триває.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вимагають призупинити офіційну підтримку органами місцевої влади створення нових муралів до затвердження прозорого механізму залучення громади та експертного середовища до затвердження їх ескізів. Про це йдеться у відповідній петиції — подробиці за посиланням.

Читайте також, що кияни вимагають від столичної влади облаштувати паркінги біля кінцевих станцій метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися