Киянам пропонують платити за електроенергію "наперед"

Власникам квартир в Києві прийдуть платіжки з рекомендованою сумою передоплати

На що тільки не йдуть компанії, щоб побільше і швидше викачати грошей з киян. Хитрощі маркетингу спрямовані на якомога більше вилучення відносно чесними способами грошей у населення. Тепер у нових платіжках власникам квартир у столиці будуть пропонувати оплатити не тільки використану електроенергію, але й "очікувану". У нових платіжках киянам вкажуть рекомендовану суму оплати за поточний місяць. Іншими словами, громадянам пропонують платити наперед, причому ці суми будуть вже зазначені у платіжках. Постачальник електричної енергії та енергоефективних рішень YASNO вводить подібну послугу нібито для зручності споживачів. Про це передає "РБК-Україна".

Як відзначають в компанії, такий формат дозволить клієнтам планувати витрати на електроенергію, платити за світло на час відпустки або відрядження, і не витрачати час на розрахунки щомісяця.

У рахунку за червень, який кияни отримають в липні, будуть вказані суми:

До оплати за фактичне споживання - спожиту електроенергію у червні;

Очікуване споживання в поточному місяці - сума для кожного клієнта визначається індивідуально і залежить від обсягу споживання в минулому місяці. Якщо в червні сім'я використовувала 120 кВт-год, плановий платіж на липень буде розрахована на той самий обсяг;

Рекомендується до сплати - плюсується сума за фактичне споживання і очікуване.

Кожен клієнт може сам вибирати, який з запропонованих сум виробляти розрахунок: за фактично спожиту електроенергію або за очікуване споживання. Цей спосіб є досить поширеною маркетингової "фішкою", що дозволяє компаніям отримувати оплату вперед.

"У липні такі рахунки за електроенергію отримають всі приватні клієнти в столиці. Сплачувати лише за фактично спожиті кіловати або також і за очікуване споживання - це вибір кожного. Якщо внесений платіж виявиться більше, ніж ви спожили за фактом, це буде враховано і відображено в рахунку наступного місяця як переплати", - відзначили в компанії.

Як повідомляв портал "Коментарі", у столиці на кінець березня рівень оплати мешканцями комунальних послуг склав менше 80%, що є рекордно низьким.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися