У Києві тарифи на інтернет продовжують бити рекорди

До перегляду тарифів готуються багато інтернет-провайдерів

У столиці швидко зростають тарифи на Інтернет. Зростання цін обумовлено кількома чинниками. Про це повідомляється на сайті ProstoMOB.

За словами члена правління ІнАУ А. Арутюняна, на сьогодні у столиці тариф за 100 Мбіт/с перевищив 200 грн. Ця позначка була психологічною. У 300 гривень зараз коштує киянам швидкість 1 Гбіт/с. Арутюнян вважає, що такий цінник не межа. До того ж до перегляду тарифів зараз готуються багато учасників ринку у столиці.

На зростання цін впливає одразу кілька факторів — збільшення вартості кабелю та логістики, а також доступу до інфраструктури багатоквартирних будинків та рівень інфляції у країні. Доступ до інфраструктури подорожчав через ЖЕКи та ОСББ. Також на вартість вплинуло масове закриття інтернет-провайдерів.

Арутюнян наголосив, що вже зовсім скоро провайдери більше платитимуть за отримання доступу до кабельної каналізації. У зв'язку з цим уникнути підвищення тарифів у Києві не вдасться.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що журналісти вирішили порівняти, як змінилися цінники на їжу у столиці за останні пів року. Як виявилося, найбільше за цей період змінилися ціни на яловичину та яблука. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також журналісти порталу "Коментарі" створили інфографіку за цінами на оренду житла у різних районах Києва. Середня вартість оренди квартири в Києві за жовтень 2021 становить 23 331 грн. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ася

26 листопада 2021, 16:34

В Одессе за 100 м/б,давно 220 гр..

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися