Перерахунок за квитанціями: киянам повернули мільйони

Міська влада зробила перерахунок за квитанціями киян

Комунальні підприємства Києві зробили перерахунок за квитанціями за ЖКП і повернули гроші жителям столиці. Таку процедуру комунальники проводять або самостійно або після скарг жителів міста, повідомили в КМДА.

Комунальні керуючі компанії здійснили перерахунок у бік зменшення споживачам за послуги на суму 32 мільйони гривень. Про це повідомив начальник Управління (інспекції) самоврядного контролю Станіслав Москалевський.

Перерахунок роблять якщо мешканці будинку помічають, що у них не прибирають двори, сходові майданчики, не стежать за станом ліфтів і так далі.

"Проводиться перерахунок у разі неякісного прибирання прибудинкової території, сходових клітин, технічного обслуговування ліфтів, обслуговування систем диспетчеризації, технічного обслуговування і поточного ремонту систем протипожежної автоматики та димовидалення, поливу клумб і газонів, енергопостачання ліфтів і т.д.", - зазначив Станіслав Москалевський .

З початку року перевірки були обстежені 928 будинків і проведені 172 перевірки. І оскільки приводи для перерахунку там були знайдені, комунальники повернули киянам 32 мільйони гривень.

Крім цього перерахунки на 2 мільйони гривень також здійснили компанії "Київтеплоенерго" і "Євро-реконструкція", які займаються питаннями опалення та гарячого водопостачання.

Як раніше писали "Коментарі", У 2020 році ціна холодної води та водовідведення не виросте. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, передає пресслужба Київської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися