Столичне підприємство заявило про відшкодування понад мільйона гривень ПДВ: купували елітні автомобілі

Податкова перевірить підприємство, щоб з'ясувати законності декларування від’ємного значення ПДВ

Столичне підприємство закупило елітні автомобілі та планувало отримати відшкодування податку на додану вартість. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки.

Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки у місті Києві виявили, що столичне підприємство, яке купувало елітні транспортні засоби, заявило про бюджетне відшкодування понад мільйона гривень податку на додану вартість.

При проведенні перевірки спеціалісти бюро виявили низку ризиків, що могли вплинути на суму бюджетного відшкодування. “Зокрема, відсутність економічно обґрунтованих ознак використання компанією зазначених автомобілів у власній господарській діяльності”, - поясни в БЕБ.

Аналітики БЕБ направили рекомендаційний лист, вказавши виявлені ризики, до Головного управління Державної податкової служби у місті Києві з проханням провести контрольно-перевірочні заходи.

Надалі підприємство самостійно скоригувало в повному обсязі суму відшкодування ПДВ.

“Наразі підрозділами Головного управління ДПС у місті Києві заплановано проведення позапланової документальної перевірки компанії для встановлення законності декларування від’ємного значення ПДВ”, - повідомили у БЕБ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві девелопери намагалися заволодіти нерухомим майном державного підприємства стратегічного значення.

Зловмисники розробили схему, за якою планували заволодіти нерухомістю, а згодом на цій землі побудувати комерційну та житлову нерухомість. Детальніше про це читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися