Обшуки у Київській області: БЕБ перевірило офіси постачальників продуктів для Міноборони

На постачанні продуктів для Міноборони компанії ухилялися від сплати податків

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області напередодні провели обшуки в офісних приміщеннях компаній, які займаються постачанням харчових продуктів для Міноборони. Обшуки провели в рамках розслідування кримінального провадження стосовно ухилення від сплати податків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію БЕБ.

Слідчі дії проводили на підставі ухвали суду. Метою обшуку було виявлення та вилучення документів й чорнової бухгалтерії. У БЕБ зазначили, що слідчі дії жодним чином не перешкоджали законній діяльності підприємства. 

“Раніше під час аналізу податкових накладних аналітики Теруправління БЕБ зʼясували, що лише протягом 2022-2023 років на адресу Міністерства оборони України здійснено поставку харчових продуктів на загальну суму 14,5 млрд грн з ПДВ”, - повідомили в бюро. 

Детективи у ході проведення досудового розслідування встановили, що службові особи підприємств, які перевірили спеціалісти бюро, документально оформили ряд безтоварних операцій з придбання та постачання харчових продуктів з підконтрольними компаніями. Ці компанії, за даними БЕБ, мають ознаки фіктивності. 

“У такий спосіб та за рахунок підміни номенклатури й завищення вартості товарів вони безпідставно сформували витрати на податковий кредит з ПДВ. Це дало змогу ухилитись від сплати податків в особливо великих розмірах”, - повідомили в БЕБ. Збитки, завдані бюджету, підтверджується відповідним висновком аналітичних матеріалів сформованих фахівцями БЕБ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, яких збитків державі завдало підприємство на Київщині




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися