Розкрадання на оборонних закупівлях: у постачальника продуктів виявили “чорну” касу (ФОТО, ВІДЕО)

У 2022-2023 роках компанія поставила на адресу Міноборони продукти на суму 14,5 мільярдів гривень

Детективи БЕБ виявили чорнову бухгалтерію у компанії, яка поставляла продукти для Міноборони. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію БЕБ.

“В рамках розслідування кримінального провадження щодо ухилення від сплати податків групою компаній-постачальників продуктів для Міноборони детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області виявили та вилучили понад 4,7 мільйона євро необлікованої готівки”, - пояснили в бюро. 

За даними БЕБ, готівку перевозила бухгалтер компанії просто в багажнику автомобіля, при цьому походження коштів вона  пояснити не могла.

Спробу вивезти та приховати “чорну” касу детективи викрили під час слідчих заходів. Зараз вирішують питання щодо накладення арешту на вилучені кошти. 

У БЕБ повідомили, що лише протягом 2022-2023 років компанія поставила на адресу Міноборони продукти на суму 14,5 мільярдів гривень з ПДВ. 

“Службові особи компанії документально оформили ряд безтоварних операцій з придбання та постачання продуктів харчування з підконтрольними підприємствами, що мають ознаки фіктивності”, - повідомили у БЕБ. 

Детективи бюро переконані, що у компанії безпідставно сформували витрати на податковий кредит з ПДВ. Для цього підміняли номенклатури та завищували вартість товарів. Використання такої схеми дозволило ухилитись від сплати податків в особливо великих розмірах.

“Збитки, завдані бюджету, підтверджується відповідним висновком аналітичних матеріалів сформованих фахівцями БЕБ”, - уточнили в бюро.

Під час обшуків у приміщеннях групи компаній та за місцями проживання фігурантів вилучили документи та чорнову бухгалтерію.

зареєстрували земельні ділянки за підробленими документами.

Читайте также