У столиці продавали техніку всесвітньо відомих виробників без документів: подробиці

Компанія з продажу техніки ухилялась від сплати податків

Бюро економічної безпеки у Києві викрило компанію з продажу техніки всесвітньо відомих виробників в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію БЕБ.

У ході проведення досудового розслідування вдалося встановити, що з 2022 року підприємство реалізовує телефони, навушники, годинники, комп’ютери та аксесуари до них через власну мережу магазинів.

“Для розрахунків з клієнтами компанія використовує реквізити підконтрольних фізичних осіб-підприємців, ухиляючись у такий спосіб від сплати податку на прибуток. Для встановлення розміру завданих бюджету збитків призначено ряд експертиз”, - розповіли в бюро. 

Загалом під час розслідування справи детективи БЕБ провели 11 санкціонованих обшуків в офісах, магазинах, складських приміщеннях та за адресами проживання фігурантів кримінального провадження.

У результаті проведених дій детективи вилучили понад 1000 одиниць техніки без документів щодо її походження. Також виявили необліковані кошти, які зберігалися у різній валюті. Гривневий еквівалент знайдених коштів становить близько 42 мільйонів гривень.

Триває досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення передбаченого частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України. 

Зазначимо, що у БЕБ не вказали назву компанії, яка ухилялась від сплати податків. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міноборони переплатило на закупівлі бензину для потреб ЗСУ майже 100 мільйонів гривень. Яка компанія поставляла пальне та чому отримала більше коштів, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися