У Броварах під Києвом стався спалах побутового насильства

Звернення про побутове насильство поліцейські вважають першочерговими в своїй роботі

Побутове насильство є однією з проблем сучасності. В наші дні відкриваються реабілітаційні центри для жертв домашніх тиранів, запускають гарячі лінії підтримки, проводяться інформаційні кампанії з протидії. Однак, разом з тим, побутове насильство вже міцно закріпилося в суспільстві. У Київській області поліція зафіксувала збільшення числа випадків домашньої тиранії. Так, тільки за останній тиждень в Броварський відділ поліції надійшло 5 заяв про домашнє насильство. Про це повідомили на сторінці відділення поліції в Facebook.

Правоохоронці зазначили, що звернення подібного характеру є першочерговими для поліцейських і вимагають негайного реагування, адже будь-яка затримка може призвести до непоправних наслідків.

Завдяки оперативному реагуванню поліцейських в кожному випадку протиправні дії були припинені, а на правопорушників складено адміністративні матеріали за ст. 173-2 (вчинення насильства в сім'ї, невиконання захисного припису або непроходження корекційної програми). Далі долю гвалтівників буде вирішувати суд.

Як повідомляв портал "Коментарі", з початку 2020 року в Києві зафіксували 21950 звернень щодо домашнього насильства.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися