Орудували на вокзалі: в Києві накрили банду кишенькових злодіїв із Закарпаття

Члени угруповання намагалися підкупити поліцейських

Співробітники відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) столичної поліції задокументували протиправну діяльність етнічної організованої злочинної групи. Всього підозрюваних у злочині шестеро, у тому числі дві жінки. Всі - жителі Закарпатської області у віці від 24-х до 30-ти років. Частина з них раніше вже затримували за майнові злочини. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

"Зловмисники діяли за погодженою схемою: поки одні відволікали потерпілих, інші "чистили" їхні кишені і сумки. З огляду на великий пасажиропотік, громадяни легко втрачали пильність і ставали жертвами злодіїв. Деяких фігурантів неодноразово раніше затримували за кишенькові крадіжки, тому, щоб уникнути цього надалі, вони намагалися надати неправомірну вигоду в розмірі 30 тис. гривень керівнику відділу поліції на залізничному вокзалі. Таку ж суму вони повинні були б надавати йому щотижня. Після передачі хабара правоохоронці затримали всіх членів групи в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Під час обшуків у скупників краденого ми вилучили велику кількість мобільних телефонів, наручних годинників і СІМ-карт. Затримані обґрунтовано підозрюються в скоєнні не менше п'ятнадцяти крадіжок тільки за останні два місяці на території залізничного комплексу ", - зазначив керівник поліції Києва Андрій Крищенко.

Зараз всім затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі), ч. 5 ст. 185 (Крадіжка в складі організованої групи) і ч. 1 ст. 14 ч. 5 ст. 185 (Приготування до вчинення крадіжки в складі організованої групи) Кримінального кодексу України. За свої дії підозрювані можуть провести за гратами до 12 років.


Як повідомляв портал "Коментарі", раніше поліція Києва припинила злочинні дії злодійки, яка приїхала до Києва із Закарпаття. Правоохоронці затримали жінку, яка обікрала пасажира метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися