Орудували на вокзалі: в Києві накрили банду кишенькових злодіїв із Закарпаття

Члени угруповання намагалися підкупити поліцейських

Співробітники відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) столичної поліції задокументували протиправну діяльність етнічної організованої злочинної групи. Всього підозрюваних у злочині шестеро, у тому числі дві жінки. Всі - жителі Закарпатської області у віці від 24-х до 30-ти років. Частина з них раніше вже затримували за майнові злочини. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

"Зловмисники діяли за погодженою схемою: поки одні відволікали потерпілих, інші "чистили" їхні кишені і сумки. З огляду на великий пасажиропотік, громадяни легко втрачали пильність і ставали жертвами злодіїв. Деяких фігурантів неодноразово раніше затримували за кишенькові крадіжки, тому, щоб уникнути цього надалі, вони намагалися надати неправомірну вигоду в розмірі 30 тис. гривень керівнику відділу поліції на залізничному вокзалі. Таку ж суму вони повинні були б надавати йому щотижня. Після передачі хабара правоохоронці затримали всіх членів групи в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Під час обшуків у скупників краденого ми вилучили велику кількість мобільних телефонів, наручних годинників і СІМ-карт. Затримані обґрунтовано підозрюються в скоєнні не менше п'ятнадцяти крадіжок тільки за останні два місяці на території залізничного комплексу ", - зазначив керівник поліції Києва Андрій Крищенко.

Зараз всім затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі), ч. 5 ст. 185 (Крадіжка в складі організованої групи) і ч. 1 ст. 14 ч. 5 ст. 185 (Приготування до вчинення крадіжки в складі організованої групи) Кримінального кодексу України. За свої дії підозрювані можуть провести за гратами до 12 років.

обікрала пасажира метро.

Читайте также