У Києві накрили великий конверт-центр: понад 400 фіктивних фірм

Під час обшуків співробітники СБУ виявили понад 600 печаток різних фірм

Співробітники СБУ зупинили діяльність компанії з незаконної конвертації грошей. За попередніми даними, конвертаційний центр мав оборот в 15 млрд грн, для його роботи було задіяно сотні фіктивних підприємств. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Так, згідно з повідомленням, конвертаційний центр діяв в Києві протягом 2019-2020 років. Зловмисники зареєстрували понад 400 фіктивних фірм.

picture

З їх допомогою тисячі підприємств, в тому числі державні та комунальні, ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах.

До організації схеми причетні посадові особи комерційних банківських установ і колишнє керівництво Державної податкової служби.

В ході обшуків правоохоронці виявили понад 600 печаток фіктивних підприємств, офшорних компаній, нотаріусів, податкових органів, судів і органів місцевого самоврядування. В даний момент правоохоронці проводять слідчі дії по виявленню учасників фінансових махінацій.

Як повідомляв портал "Коментарі", українці не особливо готові платити податки . Так, згідно з даними, отриманим в ході соціологічного опитування в усіх регіонах України, більшість громадян готові бути офіційно оформлені на своїх робочих місцях, але при цьому переважну частку зарплати тримати в тіні і отримувати "в конвертах".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися