У Києві за хабар затримали директора "Гідропарку" (ФОТО)

Столичний посадовець вимагав гроші за дозвіл на розміщення каруселей

У Києві затримали директора "Гідропарку" за вимагання хабаря. Про це повідомили в столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, директор комунального закладу, який підпорядковується Департаменту культури Київської міської державної адміністрації, висунув вимогу представнику приватного підприємства про хабар за надання дозволу на розміщення у парку дитячих каруселей.

"За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва на одержанні неправомірної вигоди викрито директора комунального закладу парк культури та відпочинку "Гідропарк" (ч. 3 ст. 368 КК України)", — йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

Правоохоронці задокументували передачу та одержання посадовцем 30 тисяч гривень. У подальшому підприємець мав сплачувати особисто керівнику парку ще 20 тисяч гривень щомісяця. Посадовця затримали у середу, 7 червня, під час одержання вказаної суми. Зараз вирішуються питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, київські митники вилучили понад три тони пластин від комарів білоруського виробництва. Підприємство з Чернігівської області намагалося імпортувати в Україну 3,3 тони пластин для фумігаторів білоруського виробництва, видавши їх за турецькі. Вартість цього товару становить 1,6 мільйонів гривень. Під час огляду вантажу працівники митниці встановили, що на коробах, в яких переміщується товар, наявні маркувальні етикетки з ознаками їх заміщення — на первинну маркувальну етикетку наклеєна інша.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через незадовільний стан укриттів пред’явлено позови до суду щодо балансоутримувачів та власників захисних споруд та розпочато розслідування факти розкрадань бюджетних коштів, виділених на ремонт укриттів у столиці. Споруди перебувають в аварійному стані і не можуть використовуватися для захисту працівників підприємств та пацієнтів лікарень від засобів масового ураження.

Читайте також, як на Київщині податківця викрили на хабарі.

Читайте также