У Києві шахраї заволоділи приміщеннями Нацполіціі

На приміщення, що належить поліції, на час розслідування накладено арешт

Історії з рейдерськими захопленнями підприємств не рідкість для України. Специфіку нового закону про протидію рейдерству вже роз'яснили українські експерти . Але бувають і курйозні випадки. Так, спритники примудрилися отримати у власність приміщення, які належать національної поліції міста. Про це повідомили в столичній прокуратурі.

У Києві зловмисники підробили документи та привласнили приміщення, передані містом в користування поліції. Йдеться про нежитлові приміщення в Дарницькому районі Києва площею майже 90 кв. м і вартістю понад 3 млн грн.

Так, при здійсненні процесуального керівництва в кримінальному провадженні місцева прокуратура встановила, що шахраї, підробивши свідоцтво про право власності, незаконно заволоділи комунальним майном, що перебуває в користуванні Дарницького управління поліції ГУ НП в м.Києві для розміщення кімнати дільничних інспекторів.

"З метою відновлення порушених прав територіальної громади місцевою прокуратурою заявлено позовну заяву про визнання недійсними угод і скасування державної реєстрації прав власності на це майно", - відзначили в прес-службі.

Поки триває розслідування, приміщення знаходиться під арештом. Зараз слідчі встановлюють коло осіб, які причетні до цього інциденту.

Як повідомляв портал "Коментарі", глава держави раніше підписав законопроект №1056-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності". Цей закон спрямований на боротьбу з рейдерством.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися