Правоохоронці затримали викрадачів бізнесмена в Києві: вимагали 2 млн доларів

Бізнесмена утримували тиждень, вимагали викуп

Злочинна група, яка викрала бізнесмена і утримувала його протягом тижня, розкрита. Правоохоронці затримали шість осіб, які вимагали суму в 2 млн доларів зі столичного підприємця. Про це повідомила пресслужба прокуратури Києва.

"Столичні правоохоронці затримали шість осіб, які обґрунтовано підозрюються у викраденні столичного підприємця і його незаконному утриманні протягом тижня з метою отримання грошових коштів в сумі понад 2 млн доларів", - йдеться в повідомленні.

Так, згідно з інформацією слідства, 21 серпня 2020 під приводом перегляду об'єкта нерухомості за межами Києва зловмисники зустрілися з 48-річним підприємцем в центрі столиці, заманили його в машину і викрали.

"Надалі, застосувавши до потерпілого медичні препарати, викрадачі перемістили його в мікроавтобус і вивезли в недобудований будинок в Київській області, де почали незаконно утримувати, вимагаючи за звільнення грошові кошти", - повідомили в прокуратурі.

Захоплений підприємець намагався втекти, проте при спробі втечі після стрибка з вікна зламав обидві ноги. Поліцейські звільнили потерпілого, йому надають медичну допомогу.

При затриманні підозрюваних у них вилучили цілий арсенал зброї: 12 ручних гранатометів, 28 гранат різних систем, понад 5 тисяч патронів, автоматична зброя, пістолети, а також запали та 400 гр. тротилу. Деяких з викрадачів відправили під варту, а деяких - під домашній арешт.

Як повідомляв портал "Коментарі", На сьогодні в Києві розташовано більше ніж 6200 камер відеоспостереження. Про це   повідомили   у відділі комунікації поліції Києва.

Камери взяли в експлуатацію в системі "Безпечне місто". Начальник управління інформаційно-аналітичної підтримки столичної поліції Сергій Магда зазначив, що з січня 2020 року система допомогла розкрити понад 1500 злочинів у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися