У Києві торгували підробленими довідками про тести на COVID-19, - ФОТО

Такий підроблений документ можна було купити за 550 гривень

У Києві затримали двох осіб, які торгували підробленими довідками про COVID-19. Про це повідомляє прес-служба ГУ столичної Нацполіціі в соціальній мережі Facebook.

Шахраї шукали своїх клієнтів в інтернеті. Далі вони пропонували за 550 гривень купити довідку, з висновком лікаря про негативний тест на коронавірус. На довідці навіть була печатка одного зі столичних медичних центрів, правда - підроблена.

Про зловмисників правоохоронці дізналися від медиків, які повідомили про те, що невідомі, використовуючи назву їх фірми, видають підроблені довідки.

"Замовникам не потрібно було проходити ніяких лабораторних досліджень, а документ вони отримували поштою відразу після оплати 550 гривень, на підставну банківську картку", - повідомили в поліції.

9jJEm4cToFXuM69wIT7I545oN.jpg

OYySXj1G-Q8_FV_x1RPorPM4T.jpg


Поліцейські з'ясували, що нелегальний бізнес організувала 55-річна громадянка іншої держави і її співмешканець - 48-річний киянин.

В ході обшуків правоохоронці знайшли підроблені бланки і печатки з реквізитами відомої столичної фірми, мобільні телефони, на які порушники отримували замовлення, а також комп'ютерну техніку.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися