У Києві господар автосалону привласнював чужі автівки (ВІДЕО)

Подробиці розповіли у Департаменті карного розшуку Національної поліції

У Києві викрили нелегальну схему торгівлі автівками із вимаганням та погрозами з боку організаторів "бізнесу". Про це повідомили у Департаменті карного розшуку Національної поліції України, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, 33-річний київський бізнесмен попрохав свого знайомого — 37-річного киянина надати йому автомобіль BMW для вирішення побутових потреб. Проте повертати автівку власнику він не збирався.

33-річний бізнесмен разом зі спільниками  погрожували власнику автівки та вимагали гроші у розмірі 20 тисяч доларів. Окрім того, автомобіль BMW продали за підробленими документами. Власник автівки переоформлювати BMW на вимагача відмовився. Автомобіль BMW перепродали кілька разів, повідомляють у Департаменті карного розшуку Нацполіції.

"Я дав машину, не підозрюючи, що буде така ситуація. Приїхав через 1,5 години з людьми спортивної статури й під тиском та погрозами змусили написати розписку на 20 тисяч доларів. Сказали, автівку не повернуть. Бандити, я так розумію, були. Жінка наполягла звернутися в органи за допомогою", — розповів потерпілий киянин.

Для викриття злочинної схеми та організаторів нелегального бізнесу правоохоронці провели комплекс слідчих дій.

"Викрито громадянина Прибалтійської держави у вимаганні та викраденні авто. Деякий час назад громадянин Прибалтійської держави прибув до свого знайомого — громадянина України та попрохав у нього автомобіль у побутових цілях. Після цього повернувся вже не сам та почав вимагати 20 тисяч доларів неіснуючого боргу. Змусили його написати розписку", — прокоментував т.в.о. заступника начальника Департаменту карного розшуку Нацполіції України Володимир Ценов.

Місцезнаходження привласненого автомобіля BMW встановлено. Автівку вилучили столичні слідчі. Окрім того, з автосалону, який належить вимагачу, вилучили ще п’ять транспортних засобів преміумкласу, законність перебування яких на території України сумнівна. Наразі автівки перевіряють.

Власнику київського автосалону оголосили підозру у вимаганні грошей та незаконному заволодінні транспортним засобом.

вогонь повністю знищив одну автівку та значно пошкодив ще дві. Пожежа на СТО сталася в Оболонському районі Києва на проспекті Степана Бандери, 16-А. Займання виникло в приміщенні будівлі станції технічного обслуговування в автомобілі Renault Sandero. Вогонь розповсюдився на поруч розташовані автомобілі Ford Focus та Lexus RX.

Читайте также