У Київ доставили підривника поштоматів на Оболоні та в Одесі

Причетного до вибухів затримали у Чернівцях

У Київ доставили підривника, який може бути причетний до вибуху поштомату на Оболоні та в Одесі. Про це повідомили у пресслужбї Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

В Києві у приміщенні одного з торгівельних центрів на Оболоні у скриньці поштомату компанії "Нова пошта" 29 липня стався вибух. Аналогічний вибух стався на поштоматі в Одесі, нагадали у прокуратурі. Зазначається, що під час вибухів ніхто не постраждав.

За даними правоохоронців, у скриньках поштоматів у Києві та в Одесі здетонувала саморобна вибухівка. Чоловіка, який може бути причетний до обох вибухів, затримали увечері 29 липня у Чернівцях. Ним виявився 32-річний уродженець Криму, раніше не судимий мешканець Чернівців.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого знайшли частини саморобного вибухового пристрою, пакети з порошком, схожим на вибухову речовину. Правоохоронці також вилучили у чоловіка засіб для заглушування GSM сигналу та товарні накладні "Нової Пошти". У чоловіка виявили й два паспорти — громадянина України та Росії, видані на його ім’я.

Затриманого підривника вже доставили до Оболонського управління поліції Києва. Чоловіку готують повідомлення про підозру у пошкодженні майна). Також наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу, додали у прокуратурі Києва.

На вибухи у поштоматах також відреагували у компанії "Нова пошта". У підприємстві обіцяють посилити перевірки усіх посилок і вантажів. Крім того, для перевірки запросять кінологічні служби та впровадять процес повної ідентифікації клієнтів.

Нагадаємо, у Шевченківському районі української столиці внаслідок вибуху на території психіатричної лікарні загинув 21-річний хлопець. Згідно з попереднім висновком, це було самогубство. Надзвичайна подія сталася вночі 29 липня в недобудованому будинку на території парку "Кирилівський Гай".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися