У нічних клубах Києва банда грабувала іноземців: подробиці (ФОТО)

Правоохоронці затримали учасників злочинного угруповання

У розважальних закладах Києва група осіб грабувала іноземних громадян. Про затримання злочинної групи та подробиці схеми, яка діяла у столиці, розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

Група осіб діяла на території трьох розважальних закладів у Печерському районі Києва, зазначили в Офісі генпрокурора. За розбійні напади на іноземних громадян та грабіж затримані десять людей. Усім їм вже оголосили підозри за двома статями Кримінального кодексу України.

Серед затриманих є офіціанти, які надавали іноземцям у розважальних закладах рахунки із завищеними у 5-10 разів сумами. Якщо клієнт закладу відмовлявся платити, іноземця запрошували до кімнати адміністратора. У цьому приміщенні людей із застосуванням насильства та психологічного тиску змушували оплачувати рахунки. Якщо ж погрози не діяли, у іноземців відбирали кошти, мобільні телефони та цінності силою.

Організатор злочинної групи виявився уродженцем Росії. Серед затриманих учасників схеми також громадянин Ізраїлю, який перебуває у розшуку Інтерполу за фінансові махінації, а також громадяни України і Азербайджану. Один з учасників групи виявися співробітником патрульної поліції Києва, розповіли в Офісі генпрокурора. Додається, що правоохоронці перевіряють причетність затриманих до майже 150 нападів на іноземців з початку 2020 року.

Нагадаємо, у Києві затримали водія таксі, який поранив ножем пасажира та втік з місця події. Пасажир таксі отримав поранення на вулиці Грушевського. Поліцейські з'ясували, що водій автомобіля КІА вдарив ножем у живіт пасажира таксі. Пораненого госпіталізували. Щоб затримати водія таксі у столиці ввели план "Перехват". Патрульні з’ясували, що автомобіль таксі поїхав у Солом'янський район. Водія КІА зупинили та затримали поблизу Вокзальної площі столиці. У салоні автомобіля знайшли ніж з плямами крові.

Правоохоронцям також вдалося встановити особу і зловити злочинця, який під Києвом завдав ножові поранення водієві таксі та зник з місця події. Ним виявився 19-річний житель селища Березна, що в Житомирській області. Як з'ясувалося, в ту ніч між затриманим і водієм таксі стався конфлікт, під час якого хлопець дістав ніж і завдав кілька ударів в область шиї та голови свого опонента. Усвідомивши, що сталося, нападник кинувся бігти з місця події, залишивши таксиста лежати на землі в калюжі крові.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися