Кияни намагалися продати посаду голови ОДА за 600 тисяч доларів (ВІДЕО)

Подробиці розповіли у Національній поліції України

Правоохоронці затримали мешканців Києва, які намагалися продати посаду голови обласної державної адміністрації за 600 тисяч доларів. Про це повідомили у Національній поліції України, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, організатором схеми з "продажу" посади голови ОДА виявилася 64-річна мешканка Києва. Жінка раніше працювала в управлінні справами Апарату Верховної Ради України. До схеми вона залучила 36-річного мешканця столиці. Чоловік очолює благодійну організацію.

Киянка підшукала кандидата на посаду голови Миколаївської облдержадміністрації. За свої послуги вона вимагала 600 тисяч доларів. Кандидата колишня працівниця парламенту запевняли, що кошти потрібні для високопосадовців. Нібито вони за гроші сприятимуть призначенню президентом України Володимиром Зеленським саме його кандидатури на посаду голови Миколаївської ОДА.

Жінку та її спільника спецпризначенці затримали під час одержання частини коштів у розмірі 200 тисяч доларів. Наразі затриманим готуються оголосити підозри, додали у Нацполіції. Правоохоронці також оприлюднили відео затримання киянки та її спільника.

Нагадаємо, у Києві заблокували масштабний механізм вимагання грошей, який організували власники двох столичних кредитно-фінансових установ. Через незаконне оформлення онлайн-кредитів і від колекторів постраждали понад 60 тисяч людей. Використовуючи бази даних своїх клієнтів, ділки оформлювали на громадян вигадані онлайн-кредити, потім створювали штучну заборгованість і вимагали її повернення. Розмір "річних" становив понад 1500%. У разі несплати грошей людям погрожували розправою. Організатори залучили до схеми понад 50 "телефонних колекторів". Найманці телефонували "боржникам". На людей тиснули психологічно і погрожували. Крім того, учасники оборудки направляли до банків та контролюючих установ хибну звітність про заборгованість за "кредитами" та пеню.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися