Поліцейські Києва закрили філію колекторської контори (ФОТО)

Подробиці розповіли правоохоронці столиці

Поліцейські Києва припинили діяльність незаконної філії колекторського кол-центру у Дніпрі. Про це повідомили у столичній поліції, передають "Коментарі".

Незаконну діяльність колекторської фірми під виглядом кол-центру київські поліцейські під час досудового розслідування задокументували у місті Дніпро. У столичній поліції нагадали, що організували діяльність колекторів під виглядом кол-центру у 2019 році троє чоловіків. Колектори систематично телефонували клієнтам кредитних установ та під психологічним тиском вимагали повернення боргів, зокрема від тих людей, які кредитів не мали.

За словами старшого слідчого слідчого управління поліції Києва Олександра Василевського, колектори погрожували насильством "боржникам" та їхнім родичам. Погрози також стосувалися пошкодження та знищення майна. Працівники столичної поліції викрили та припинили незаконну діяльність в місті Дніпро ще однієї філії колекторського кол-центру. Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 200 комп’ютерів, сервера, мобільні телефони та колекторську документацію.

Наразі поліцейські встановлюють усіх осіб, які можуть бути причетні до злочинної діяльності. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у Києві заблокували масштабний механізм вимагання грошей, який організували власники двох столичних кредитно-фінансових установ. Через незаконне оформлення онлайн-кредитів і від колекторів постраждали понад 60 тисяч людей. Використовуючи бази даних своїх клієнтів, ділки оформлювали на громадян вигадані онлайн-кредити, потім створювали штучну заборгованість і вимагали її повернення. Розмір "річних" становив понад 1500%. У разі несплати грошей людям погрожували розправою. Організатори залучили до схеми понад 50 "телефонних колекторів". Найманці телефонували "боржникам". На людей тиснули психологічно і погрожували. Крім того, учасники оборудки направляли до банків та контролюючих установ хибну звітність про заборгованість за "кредитами" та пеню.

Читайте также