На Київщині розстріляли авто помічника Зеленського: подробиці

Збройний напад шокував не лише постраждалих, а й політиків

У Київській області обстріляли автомобіль, в якому перебував перший помічник президента України Володимира Зеленського Сергій Шефір. Збройний напад на автівку шокував не лише постраждалих, а й багатьох політиків, інформують "Коментарі".

За даними Офісу генерального прокурора України, під час обстрілу було поранено водія першого помічника президента, сам Сергій Шефір не постраждав. Збройний напад стався на дорозі між селами Лісники та Ходосівка. За фактом замаху на вбивство Сергія Шефіра розпочато кримінальне провадження.

Багато народних депутатів України вже висловилися щодо зухвалого обстрілу автівки першого помічника президента. На напад відреагував й сам президент Володимир Зеленський. В оприлюдненому відео він заявив, що одразу після свого виступу на Генеральній Асамблеї ООН в Нью-Йорку він вилітає з США до Києва. Зеленський наголосив, що напад вважають замахом на вбивство не лише його першого помічника, а й близького друга.

"Хто за цим стоїть, скажу відверто — не знаю. Поки що. Які це сили? Можуть бути внутрішні або зовнішні, але силами не вважаю їх, тому що передавати мені привіт пострілами з лісу в автомобіль мого друга — це слабкість, а ось відповідь буде сильною. На міцність нашої команди це не впливає, на курс на зміни, який я обрав", — заявив президент України.

За словами народної депутатки Ірини Геращенко, політики вимагають від  правоохоронних органів неупередженого і швидкого розслідування зухвалого злочину. Проте відповідальність за розслідування опозиційна депутатка поклала на президента.

"В Україну повертаються лихі 90-ті, і відповідальність за це виключно на Зеленському , який має всю повноту влади і повний контроль над силовими структурами. Немає сумніву, що влада спробує під шумок цього зухвалого злочину закручувати гайки, оголошувати полювання на відьом. Немає сумніву , що ті, хто на Банковій, тепер ще активніше гратимуть на фобіях Зеленського. В цій історії дуже важлива правда", — заявила Геращенко.

Голова Київської обласної прокуратури Олексій Хоменко повідомив журналістам, що з лісопосадки по автомобілю Сергія Шефіра здійснили близько 18 пострілів з автоматичної зброї. Водій отримав три кульові поранення, проте зміг доїхати до парковки, викликати поліцію і швидку. Пораненого чоловіка наразі оперують. Його стан оцінюють як середньої важкості.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися