Топ-менеджери банку постануть перед судом за викрадення мільйонів на новобудовах Києва

Пересічні українці втратили кошти, які інвестували у свої майбутні квартири

Нацполіція затримала дев'ятьох осіб, які вивели гроші громадян для купівлю житла у новобудовах.

Топ-менеджери банку "Арката" постануть перед судом за розкрадання 72 млн грн. Очолював групу колишній голова правління, решта учасників – працівники банку та компаній-партнерів.

Слідчі встановили, за якою схемою відбувалось розкрадання. Банк "Арката" управляв грошима, які громадяни передавали для будівництва житлових комплексів "Еврика" та "Патріотика". Щоб вивести кошти, підозрювані видавали фальшиві кредити партнерським структурам. Таким чином банк і громадяни втратили 50 млн грн. Крім того було привласнено ще 22 млн грн як застава під неіснуюче майно.

До Київської міської прокуратури направлено обвинувальні акти стосовно дев'яти осіб. Їх підозрюють у вчиненні злочинів за двома статтями кримінального кодексу – ст. 191 (привласнення чужого майна) та ст. 27 (пособництво).  Максимальне покарання за даними статтями – 12 років з конфіскацією майна. 

Видання "Коментарі" нагадує, що раніше публікувалась стаття про викрадення коштів, виділених у Києві для створення бази даних об'єктів нерухомості. Більше про схему зловмисників - за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися