У Києві розікрали кошти з цифровізації об’єктів нерухомості, — СБУ

Правоохоронці вважають, що до організації оборудки причетні установи КМДА

У Києві викрили службових осіб Департаменту комунальної власності столичної мерії на корупційних схемах. Про це заявили у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, через дії посадовців Київської міської державної адміністрації, столичний бюджет втратив 12 мільйонів гривень. В СБУ повідомили, що кошти розкрадали з ресурсів, виділених на оцифровку технічної документації об’єктів нерухомості.

До організації оборудки причетні щонайменше три установи, вважають в СБУ. Вони проводили махінації із тендерами. Це Департамент комунальної власності міста Києва, комунальне підприємство Київської міської ради "Київське міське бюро технічної інвентаризації" та приватне підприємство "Лабораторія інформаційних технологій".

Серед доводів СБУ наступне зазначається, що посадовці КМДА віддали перемогу у тендері на 40 мільйонів гривень без конкурсу. Окрім того, фігуранти кримінального провадження складали кошторис послуг із завідомо завищеними показниками. Збитки через ці дії оцінюють у 12 мільйонів гривень. Гроші виводили через конвертаційний центр на банківські рахунки фіктивних підприємств. Діяльність конвертаційного центру припинили після 16 проведених обшуків. В СБУ додали, що після експертиз завдані державі збитки можуть зрости до 20 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через суд повернули у власність територіальної громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. Територію замість забудови та благоустрою використовували як стоянку.

Нагадаємо, гуртожиток, розташований на узбережжі Азовського моря, повернули у власність Київської обласної ради. У грудні 2020 року гуртожиток намагалися приватизувати з грубим порушенням вимог законодавства.

Читайте також, чому Печерський районний суд Києва наклав арешт на 45 санаторних комплексів вартістю п’ять мільярдів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися