На Троєщині землю вартістю 238 млн грн повернули громаді

Подробиці розповіли у столичній прокуратурі

У Києві через суд повернули у власність територіальної громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

У столичній прокуратурі розповіли, що у 2005 році Київська міськрада уклала договір оренди земельної ділянки на Троєщині з приватним підприємством. Орендар зобов’язався побудувати на цій території оздоровчу та аква-зони, а також дитячий майданчик.

Завершити забудову ділянки на перетині вулиці Милославської та проспекту Маяковського підприємство мало за три роки. Після цього орендна плата мала бути збільшена. Площа цієї земельної ділянки складає понад сім гектарів. Її вартість оцінюють у 238 мільйонів гривень.

З 2005 року по теперішній час підприємство умови договору оренди землі не виконало. Замість забудови земельну ділянку використовують для розміщення платної автостоянки, зазначили у столичній прокуратурі. Тому відомство звернулося до суду. Рішення суду першої інстанції Північний апеляційний господарський суд залишив в силі. Цим рішенням задоволено позов прокуратури Києва щодо розірвання договору оренди та повернення громаді земельної ділянки на Троєщині.

Нагадаємо, представники столичної прокуратури та поліції провели обшуки в апараті Київської міської держадміністрації. Справа стосується земельної ділянки поблизу станції метро "Сирець", де замість житлового будинку влада Києва вирішила облаштувати сквер.

Окрім того, днями в Управлінні містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської районної державної адміністрації провели обшуки. Правоохоронці шукали докази розтрати бюджетних коштів посадовцями під час капітального ремонту "Екопарку".

Раніше обшуки провели у приміщеннях комунального підприємства "Київжитлоспецексплуатація". У прокуратурі Києва розповіли, що в житлових будинках, де проводився капітальний ремонт під’їздів, провели огляди. Експерти встановили, що обсяги та вартість ремонтних робіт були завищені. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися