У столичних комунальників тривають обшуки: подробиці

Обшукують комунальне підприємство "Київжитлоспецексплуатація"

У Києві у приміщеннях комунального підприємства "Київжитлоспецексплуатація" проводять обшуки. Про це повідомили у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

В прокуратурі Києва розповіли, що в житлових будинках, де проводився капітальний ремонт під’їздів, провели огляди. Експерти встановили, що обсяги та вартість ремонтних робіт були завищені.

Обшуки на КП "Київжитлоспецексплуатація" тривають в рамках досудового розслідування кримінального провадження, зазначили у прокуратурі. Зокрема, перевіряють обсяги проведенних ремонтних робіт та цільове витрачання бюджетних коштів підрядниками, які перемогли в тендерах.

За даними слідства, з листопада по грудень 2020 року посадовці КП "Київжитлоспецексплуатація" уклали низку договорів з підрядниками. Переможці тендерів мали провести капітальний ремонт під’їздів у житлових будинках столиці. У прокуратурі вважають, що ремонтні роботи в повному обсязі не виконані, а столичні комунальники підписали "фіктивні" акти виконаних робіт.

Правоохоронці шукають первинну фінансову документацію у приміщеннях комунального підприємства "Київжитлоспецексплуатація" та інші докази, додали у столичній прокуратурі. 

Раніше гучні заяви Державної фіскальної служби України про причетність посадовців виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до економічних злочинів у КМДА назвали маніпуляцією. У Київській міській державній адміністрації відповіли Державній фіскальній службі України на заяву щодо десятків обшуків та допитів. У КМДА наголосили, що підставами для проведення обшуків на комунальних підприємствах Києва є лише те, що у них знаходиться тендерна документація. У мерії Києва уточнили, що усі ці документи з 2016 року є у відкритому доступі, тому що дублюються через систему електронних закупівель.

Нагадаємо, у Державному бюро розслідувань розповіли, що причини обшуків у комунальному підприємстві "Київводоканал" пов’язані з перевіркою інформації щодо привласнення посадовцями КМДА та АТ "Київводоканал" коштів під час будівництва Бортницької станції аерації у Києві та реконструкції комунальних об’єктів столиці. У ДБР припускають, що столичні посадовці завищили вартість проведених робіт і закуплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн грн. У відомстві також заявили, що посадовці "Київавтодору" та одного з департаментів виконавчого органу Київської міськради привласнили понад 110 млн грн бюджетних грошей

Окрім цього, столичні слідчі перевіряють причетність посадовців Міністерства молоді та спорту України, Департаменту молоді та спорту КМДА, комунального підприємства "Спортивний комплекс" і ще двох підприємств до привласнення коштів під час реконструкції об’єктів спортивної інфраструктури Києва. У ДБР вважають, що Міністерство молоді та спорту України та КМДА забезпечили перемогу в тендерах на проведення будівельних робіт двом підпорядкованим собі підприємствам. Ці підприємства змовилися з посадовцями "Спортивного комплексу". Будівельні роботи та товари, за які заплатили бюджетні кошти, не виконувалися й не постачалися.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися