Стали відомі причини обшуків у "Київводоканалі" (ФОТО, ВІДЕО)

Що перевіряють правоохоронці, розповіли у Державному бюро розслідувань

Причини обшуків у комунальному підприємстві "Київводоканал" пов’язані з перевіркою інформації щодо привласнення посадовцями КМДА та АТ "Київводоканал" коштів під час будівництва першої черги Бортницької станції аерації у Києві та реконструкції комунальних об’єктів столиці. Про це розповіли у Державному бюро розслідувань (ДБР), передають "Коментарі".

У ДБР припускають, що столичні посадовці завищили вартість проведених робіт та закуплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн грн. Правоохоронці також вивчають ймовірність виведення цих коштів через підконтрольні організації за сприяння посадовців податкової, заявила спікер ДБР Ольга Чиканова.

За її словами, у 2020 році "Київводоканал" після проведення двох тендерів на реконструкції ділянки Сирецького каналізаційного колектору в Подільському районі та каналізаційного колектору в Оболонському районі Києва, використали залізобетонні труби, вартість та технічні показники яких були значно нижчими, ніж заявлені у тендерній документації на сайті "Прозорро".

"Під час обшуків на підприємствах працівники ДБР вилучили документацію, що стосується виконання будівельних робіт на вищезазначених об’єктах. Причетні особи встановлюються. Розпочато досудове розслідування за фактом зловживання владою", — повідомила прессекретар ДБР Ольга Чиканова.

Посадовцям загрожує до шести років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років, додали у ДБР.

 

Окрім того, в МВС України повідомили, що оперативники управління стратегічних розслідувань у Києві викрили понад 30 епізодів злочинної діяльності ревізорів-інспекторів Головного управління Державної податкової служби у Київській області. 8 липня були затримані двоє податківців після отримання ними 10 тисяч гривень хабаря. На місці події виявили та вилучили ще понад 120 тисяч гривень, додали в МВС України. 

Нагадаємо, у Державному бюро розслідувань заявили, що посадовці "Київавтодору" та одного з департаментів виконавчого органу Київської міськради привласнили понад 110 млн грн бюджетних грошей. За даними відомства, посадові особи закупили вантажні та спеціалізовані автомобілі для будівництва доріг за завищеними цінами. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в одному з районів Києва викрили масштабну корупційну схему "Центру первинної медико-санітарної допомоги". У столиці керівники лікувального закладу роками крали гроші із заробітної плати медичного персоналу. За сім років учасники схеми привласнили понад 6,3 млн грн. До оборудки причетні головний лікар, три його заступники та бухгалтер медичної установи. Усім їм вже оголосили підозри. 

Крім того, у Києві судитимуть екскерівника відділу Київської обласної ради за розкрадання двох мільйонів гривень адресної допомоги мешканцям Київщини. Експосадовець у змові з підпорядкованим йому працівником заволодів бюджетними коштами. Гроші були передбачені для виплат адресної допомоги людям з інвалідністю, ветеранам війни та праці, учасникам бойових дій та іншим соціальним категоріям мешканців Київської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися