Як у Києві роками крали гроші лікарів: деталі схеми (ФОТО)

Про подробиці корупційної оборудки у столичному медзакладі розповіли в Службі безпеки України

В одному з районів Києва викрили масштабну корупційну схему "Центру первинної медико-санітарної допомоги". Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України (СБУ), інформують "Коментарі".

У столиці керівники лікувального закладу роками крали гроші із заробітної плати медичного персоналу, інформують в СБУ. За сім років учасники схеми привласнили понад 6,3 млн грн. За даними слідства, до оборудки причетні головний лікар, три його заступники та бухгалтер медичної установи. Усім їм вже оголосили підозри.

В СБУ розповіли, що працівники лікувального закладу привласнювали кошти з бюджету через фіктивне працевлаштування. У схемі брали участь знайомі підозрюваних, яких учасники оборудки оформляли на роботу. Цим "працівникам" і нараховували заробітну плату, яку привласнювали організатори корупційної оборудки. Така схема у столичному медзакладі "працювала" з 2013 по 2019 роки.

Правоохоронці провели слідчі дії у службових приміщеннях медичного закладу, а також в одній зі столичних районних державних адміністрацій. Там виявили документи з доказами протиправної діяльності учасників схеми, зазначили в СБУ. За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування, додали в СБУ.

Нагадаємо, у Києві судитимуть колишнього керівника відділу Київської обласної ради за розкрадання двох мільйонів гривень адресної допомоги мешканцям Київщини.

Експосадовець у змові із підпорядкованим йому працівником заволодів бюджетними коштами. Гроші були передбачені для виплат адресної допомоги людям з інвалідністю, ветеранам війни та праці, учасникам бойових дій та іншим соціальним категоріям мешканців Київської області. Кошти виділялись за програмою "Турбота".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві заблокували масштабний механізм вимагання грошей, який організували власники двох столичних кредитно-фінансових установ. Через незаконне оформлення онлайн-кредитів і від колекторів постраждали понад 60 тисяч людей.

Організатори залучили до схеми понад 50 "телефонних колекторів". Найманці телефонували "боржникам", тиснули на людей психологічно й погрожували. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Жора

30 червня 2021, 16:24

А в чем преступление? Если работа выполнялась?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися