Посадовець Київської облради вкрав мільйони соцвиплат

Кошти були передбачені для адресної допомоги мешканцям Київської області

У Києві судитимуть колишнього керівника відділу Київської обласної ради за розкрадання двох мільйонів гривень адресної допомоги мешканцям Київщини. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, інформують "Коментарі".

Експосадовець Київської обласної ради у змові із підпорядкованим йому працівником заволодів бюджетними коштами, повідомляють у прокуратурі. Гроші були передбачені для виплат адресної допомоги людям з інвалідністю, ветеранам війни та праці, учасникам бойових дій та іншим соціальним категоріям мешканців Київської області. Кошти виділялись за програмою "Турбота".

Колишні працівники Київської облради підробляли розпорядження про виділення матеріальної допомоги, зазначили у прокуратурі. Таким чином протягом 2018-2019 років вони заволоділи коштами на понад 2 млн грн, додали у відомстві.

Обвинувальний акт стосовно колишнього керівника відділу Київської обласної ради, який заволодів коштами у великому розмірі Печерська окружна прокуратура Києва вже направила до суду. Посадовця судитимуть за ч. 1 ст. 366, ч.ч. 2, 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Щодо підпорядкованого йому працівника — обвинувальний акт вже перебуває на розгляді суду, поінформували у столичній прокуратурі. Колишньому керівнику відділу Київської обласної ради загрожує від трьох до восьми років тюрми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві заблокували масштабний механізм вимагання грошей, який організували власники двох столичних кредитно-фінансових установ. Через незаконне оформлення онлайн-кредитів і від колекторів постраждали понад 60 тисяч людей. Організатори залучили до схеми понад 50 "телефонних колекторів". Найманці телефонували "боржникам". На людей тиснули психологічно й погрожували. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися