Обшуки в мерії Києва та "Київавтодорі": що розповіли в ДБР (ФОТО)

Правоохоронці заявили, що викрили багатомільйонну схему привласнення грошей

Посадовці "Київавтодору" та одного з департаментів виконавчого органу Київської міськради привласнили понад 110 млн грн бюджетних грошей. Про це після обшуків заявили у Державному бюро розслідувань (ДБР) України, передають "Коментарі".

За даними ДБР, посадові особи закупили вантажні та спеціалізовані автомобілі для будівництва доріг за завищеними цінами. Через це було привласнено понад 110 млн грн, наголосили в ДБР.

"У межах кримінального провадження проведено санкціоновані обшуки за місцями здійснення злочинної діяльності, під час яких вилучено документи, що підтверджують протиправний характер діяльності фігурантів. Вирішується питання щодо оголошення підозри організаторам і співучасникам злочинної діяльності з подальшим обранням запобіжних заходів", — заявили у ДБР.

У відомстві додали, що київським посадовцям інкримінують зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Їм загрожує до шести років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Натомість у Київській міськраді вважають обшуки у приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та КК "Київавтодор" політичним тиском. У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА повідомили, що обшуки проводились на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду Києва в рамках кримінального провадження щодо закупівлі техніки "Київавтодором", а правоохоронцям надали усі документи.

"Справа, яку розслідують у ДБР, стосується закупівлі техніки для КК "Київавтодор". Зокрема, машин для внесення рідких хлоридів. Їх закупівлі були виконані за процедурою офіційних публічних закупівель", — йдеться у заяві Київміськради.

Нагадаємо, в одному з районів Києва викрили масштабну корупційну схему "Центру первинної медико-санітарної допомоги". У столиці керівники лікувального закладу роками крали гроші із заробітної плати медичного персоналу. За сім років учасники схеми привласнили понад 6,3 млн грн. До оборудки причетні головний лікар, три його заступники та бухгалтер медичної установи. Усім їм вже оголосили підозри. 

Крім того, у Києві судитимуть екскерівника відділу Київської обласної ради за розкрадання двох мільйонів гривень адресної допомоги мешканцям Київщини. Експосадовець у змові з підпорядкованим йому працівником заволодів бюджетними коштами. Гроші були передбачені для виплат адресної допомоги людям з інвалідністю, ветеранам війни та праці, учасникам бойових дій та іншим соціальним категоріям мешканців Київської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися