В КМДА прийшли з обшуками щодо скверу на Сирці

Йдеться про земельну ділянку поблизу станції метро «Сирець».

Сьогодні, 10 вересня,  до апарату Київської міської державної адміністрації з обшуками прийшли представники Київської прокуратури та Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України у справі про земельну ділянку поблизу станції метро "Сирець", де замість житлового будинку міська влада вирішила облаштувати сквер. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

"Насправді, сьогоднішня ситуація з візитом правоохоронців для мене видається дуже дивною. Поясню: ділянка, про яку йдеться, ще у 2009 році була передана апарату РНБО України в постійне користування для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури на вул. Щусєва", – сказав Загуменний.

Він повідомив, що наразі території приведено до ладу, вивезено сміття, здійснено благоустрій.

Щодо обшуків, які сьогодні здійснюють фахівці прокуратури та Нацполіції, керівник апарату КМДА підкреслив, що структурні підрозділи апарату співпрацюють із правоохоронцями, надають усю необхідну інформацію та документи.

Постійні обшуки у структурних підрозділах міської адміністрації у КМДА розцінюють як системний тиск на міську владу та спроби дестабілізації її роботи.

Як писали "Коментарі", у Києві в Управлінні містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської районної державної адміністрації (РДА) проводили обшуки. Обшуки у підрозділі Шевченківської райдержадміністрації проводять в межах розслідування кримінального провадження, пояснили у прокуратурі. Правоохоронці шукають докази розтрати бюджетних коштів посадовцями під час капітального ремонту скверу у Шевченківському районі Києва.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися