У Києві у посадовців Шевченківської РДА проводять обшуки

Подробиці розповіли у столичній прокуратурі

У Києві в Управлінні містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської районної державної адміністрації (РДА) проводять обшуки. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Обшуки у підрозділі Шевченківської райдержадміністрації проводять в межах розслідування кримінального провадження, пояснили у прокуратурі. Правоохоронці шукають докази розтрати бюджетних коштів посадовцями під час капітального ремонту скверу у Шевченківському районі Києва.

В столичній прокуратурі зазначили, що наприкінці 2020 року Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА уклало договір з приватним підприємством. Підрядник мав провести капітальний ремонт "Екопарку", який розташований на вулиці Олеся Гончара. У зоні відпочинку повинні були впровадити енергоощадні технології та інноваційні екосистеми.

Вартість капітального ремонту "Екопарку" становила 1,4 мільйона гривень. Роботи мали виконати до грудня 2020 року. Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА повністю розрахувалося з підрядником та підписало акти виконаних робіт наприкінці грудня минулого року. Проте у прокуратурі стверджують, що ремонтні роботи на території "Екопарку" виконані не в повному обсязі та з використанням матеріалів на близько пів мільйона гривень.

В Управлінні містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської райдержадміністрації вилучили фінансову та тендерну документацію, а також деякі документи, які посадовці приховували, зазначили у столичній прокуратурі. Досудове розслідування триває. Визначити розмір збитків мають за результатами експертиз, додали у відомстві.

Раніше обшуки провели у приміщеннях комунального підприємства "Київжитлоспецексплуатація". У прокуратурі Києва розповіли, що в житлових будинках, де проводився капітальний ремонт під’їздів, провели огляди. Експерти встановили, що обсяги та вартість ремонтних робіт були завищені. 

Нагадаємо, у ДБР розповіли, що причини обшуків у комунальному підприємстві "Київводоканал" пов’язані з перевіркою інформації щодо привласнення коштів під час будівництва Бортницької станції аераціїУ ДБР також заявили, що посадовці "Київавтодору" та одного з департаментів виконавчого органу Київської міськради привласнили понад 110 млн грн бюджетних грошей



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися