Політтехнологу Медведчука оголосили підозру у держзраді у Києві (ФОТО)

Що розповіли у прокуратурі та СБУ

Політтехнологу, який пропагував російські ідеологічні меседжі, повідомлено про підозру у державній зраді у Києві. Про це розповіли у столичній прокуратурі та у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

У правоохоронних органах прізвище політтехнолога не називають, але за словами радника керівника Офісу президента України Сергія Лещенка, СБУ висунула підозру в держзраді політтехнологу Віктора Медведчука Михайлу Погребинському.

В прокуратурі Києва повідомили, що політтехнологу та активному політичному коментатору заочно повідомлено про підозру у державній зраді. Підозрюваний упродовж кількох років надавав РФ допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. В якості "експерта" він неодноразово брав участь в ефірах ТВ, ток-шоу та інтерв’ю, поширюючи напрацьовані російські меседжі, спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Україні, зазначили в прокуратурі столиці.

Згідно з висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи висловлювання в інтерв’ю та телеефірах Погребінського є свідомими та такими, що спрямовані на надання РФ допомоги у проведенні підривної діяльності проти України.

У Службі безпеки України наголосили, що одразу після висновку комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, яка проаналізувала масив доказів, висловлювання та діяльність політтехнолога були спрямовані на шкоду суверенітету і територіальній цілісності України.

"В результаті обшуків співробітники СБУ вилучили речі та документи, що підтверджують його зв’язки з РФ. Серед них – аналітичні матеріали щодо проведення "денацифікації та демілітаризації України". Наразі тривають заходи щодо підтвердження можливого використання цих та інших матеріалів під час планування повномасштабного вторгнення РФ в Україну", — заявили в СБУ.

Окрім того, встановлено, що фігурант пов'язаний зі співробітниками російських спецслужб, які діяли в Україні під дипломатичним прикриттям.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися