Наслідки обстрілів нафтобази поблизу Василькова: що розповіли екологи (ФОТО)

Експерти порахували збитки від ракетних ударів для екології

У Фастівському районі Київської області внаслідок ракетних обстрілів російських окупантів знищені резервуари з нафтопродуктами та більша частина трубопроводів. Про наслідки та збитки розповіли у Державній екологічній інспекції Столичного округу, передають "Коментарі".

Нафтобазу в селі Крячки, що поблизу Василькова, російські окупанти бомбардували двічі. Після першого обстрілу, що стався 27 лютого, пожежу на підприємстві гасили цілий тиждень. В результаті горіння в атмосферу Київщини потрапило майже 42 тисячі тон забруднюючих речовин, зокрема — майже 42 тисячі тон діоксиду вуглецю, а також 76 тон оксиду вуглецю, 17 тон діоксиду азоту та 6 тон оксиду цинку. Вдруге нафтобазу поблизу Василькова бомбили у березні.

Внаслідок авіаційного удару крилатими ракетами знищено десять резервуарів з нафтопродуктами та більша частина трубопроводів. Загальна сума збитків, завданих внаслідок потрапляння небезпечних речовин в атмосферу складає 888 мільйонів 383 тисячі гривень.

Через пошкодження трубопроводу забруднені земельні ресурси. Забруднення нафтопродуктами землі у 17 разів перевищує гранично-допустимі концентрації. Загальна площа забруднених земель складає майже дев’ять тисяч квадратних метрів. Розмір шкоди завданої ґрунтам оцінюють у майже 42 мільйони гривень. Матеріали щодо забруднення довкілля спрямували до Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу генерального прокурора України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у березні російські окупанти нанесли потужний авіаудар по Василькову, горів склад з боєприпасами та детонували снаряди. Тоді мер Василькова Наталія Баласинович заявила, що російські окупанти випустили по місту вісім ракет. Внаслідок авіаудару був повністю знищений аеропорт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися