Наркотики на мільйони гривень вилучили у ділків в Києві (ФОТО)

Психотропи та амфетамін для замовників маскували під косметику

У Києві затримали двох наркоділків з "товаром" на мільйони гривень. Про схему збуту психотропів розповіли у столичній поліції, передають "Коментарі".

Схему збуту психотропних речовин налагодили 22-річні раніше не судимі уродженці Харкова. Двоє товаришів підшукували клієнтів через Telegram-канал. Маскували "товар" у банках з-під косметики. Замовлення відправляли через поштомати. Молодиків затримали під час відправлення чергової посилки з психотропною речовиною "сіль PVP".

Під час обшуку речей затриманих у пакеті одного з чоловіків правоохоронці знайшли дев’ять посилок нібито з косметикою. Виявилося, що в цих ємностях сховані зіп-пакети з PVP. В рюкзаку іншого затриманого наркоділка знайшли ще шість кілограмів психотропів. Наркотики вилучили і направили на експертизу. За цінами "чорного ринку" вартість вилученого оцінили у близько 2,5 мільйона гривень.

В поліції Київської області додали, що дует наркоторговців продавав не тільки психотропи, а й амфетамін. Наркотики збували переважно оптовими та дрібнооптовими партіями по всій Україні. Під час обшуків у наркоділків вилучили не тільки понад шість кілограмів "солей", а й понад кілограма амфетаміну. Під час документування злочину правоохоронці викрили і одного із дрібнооптових замовників. 37-річний чоловік забирав пакунок з амфетаміном.

За фактом збуту психотропних речовин у великих розмірах розпочали кримінальне провадження. Затримані наркоділки заарештовані. Прокуратура готується оголосити їм підозру у скоєнні злочину. Чоловікам загрожує до десяти років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Києві співробітники контррозвідки затримали російську шпигунку, яка передавала інформацію ворогу щодо розташування Сил оборони столиці. Киянка знімала фото та відео розташування об’єктів дислокації підрозділів Збройних сил України на території Києва та Київської області. Також 35-річна жінка збирала інформацію щодо стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури столиці. Розвідувальні дані з координатами шпигунка передавала в ФСБ РФ. Російські окупанти використовували цю інформацію для корегування нанесення ракетних та авіаційних ударів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали російського шпигуна. Чоловік збирав дані про постачання озброєння в Україну із Заходу. Зрадником виявився мешканець столиці, який позиціонував себе як військовий експерт. Для збирання розвідувальних даних киянин використав особисті зв'язки у оборонній сфері. Свій інтерес іноземним озброєнням пояснював збором аналітики.

Окрім того, у Києві націоналізували майно та активи екснардепа на понад 600 мільйонів гривень. Наразі політик перебуває в розшуку та переховується в Росії. Народний депутат керував одним з найбільших в Україні підприємств із продажу транспорту, займався відчуженням нерухомості та захопленням підприємств. 

Читайте також, що буде з заарештованим майном скандального ТРЦ Ocean Plaza



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися