Арсенал нелегальної зброї вилучили у добровольців в Києві (ФОТО)

Відомі подробиці спецоперації

У Деснянському районі столиці одне з добровольчих формувань територіальної громади Києва незаконно зберігало арсенал зброї та боєприпасів. Подробиці спецоперації розповіли у Службі безпеки України та прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними СБУ, виявлену зброю могли використати для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території столичного регіону. Під час обшуків на складі добровольчого формування вилучили понад 60 незареєстрованих автоматів Калашникова та майже тисячу патронів до них. Засоби ураження направили на експертизу.

В Офісі генерального прокурора України вважають, що власники нелегальної зброї лише прикривались участю в одному з добровольчих формувань Києва та не мали наміру брати участь у бойових діях проти російських окупантів. За версією слідства зброю підприємці зберігали на території власних складських та виробничих приміщень для своєї приватної охорони.

Обставини щодо незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами встановлюють в рамках відкритого кримінального провадження. Вилучену зброю перевіряють на предмет використання під час вчинення злочинів.

Нагадаємо, у Києві співробітники контррозвідки затримали російську шпигунку. Жінка передавала інформацію ФСБ РФ щодо розташування Сил оборони та стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури столиці. Російські окупанти використовували цю інформацію для корегування нанесення ракетних та авіаційних ударів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали російського шпигуна. Чоловік збирав дані про постачання озброєння в Україну із Заходу. Зрадником виявився мешканець столиці, який позиціонував себе як військовий експерт. Для збирання розвідувальних даних киянин використав особисті зв'язки у оборонній сфері. Свій інтерес іноземним озброєнням пояснював збором аналітики.

Окрім того, у Києві націоналізували майно та активи екснардепа на понад 600 мільйонів гривень. Наразі політик перебуває в розшуку та переховується в Росії. Народний депутат керував одним з найбільших в Україні підприємств із продажу транспорту, займався відчуженням нерухомості та захопленням підприємств. 

Читайте також, що буде з заарештованим майном скандального ТРЦ Ocean Plaza

Читайте также