Серверний центр російських хакерів викрили у Києві (ФОТО)

Обладнання використовували для кібератак проти України

Українські кіберфахівці заблокували підпільний дата-центр, що працював у Києві, зокрема — на російських хакерів. Подробиці розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

Нелегальний бізнес у столиці організував киянин. Разом зі спільником вони надавали віртуальні орендні послуги на понад сотню виділених серверів, розташованих у Києві та за кордоном. Через ці сервери хакери крали паролі, зламували комп’ютери та здійснювали кібератаки, зокрема — на офіційні сайти українських державних установ.

"Клієнтів" столичні ділки підшукували в мережі Darknet. Загалом обслуговували понад сотню абонентів, переважною більшістю з яких були російські хакери. Частина "клієнтів" викритого серверного центру працювала на російські спецслужби.

Під час обшуків дата-центру правоохоронці вилучили серверне обладнання, банківські картки, комп’ютерну техніку та інші речові докази. Одному з фігурантів кримінальної справи оголосили підозру у скоєнні злочину. Слідство триває.

Окрім того, днями були затримані хакери, які за завданням російських кураторів напередодні повномасштабного вторгнення армії РФ три дні "мінували" у Києві найбільші ТРЦ та один з університетів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві співробітники української контррозвідки викрили працівника підрозділу забезпечення Управління справами Апарату Верховної Ради України у співпраці з російськими спецслужбами. Шпигун мав встановити прослуховування у стінах парламенту. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві співробітники контррозвідки затримали російську шпигунку. Жінка передавала інформацію ФСБ РФ щодо розташування Сил оборони та стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури столиці. Російські окупанти використовували цю інформацію для корегування нанесення ракетних та авіаційних ударів. Ще у Києві затримали російського шпигуна, який позиціонував себе як військовий експерт. 

Читайте також, як Арестович прокоментував прогнози військових експертів щодо масових ракетних обстрілів Києва.

Читайте также