У Києві поліцейський вкрав автівку у військового і очолив банду шантажистів

Подробиці про злочини під час війни розповіли в прокуратурі

У Києві під час воєнного стану поліцейський вимагав гроші з військовослужбовця за автомобіль та продавав інформацію з державних баз даних. Про це розповіли у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що 27-річний оперуповноважений одного з районних управлінь поліції Києва привласнив автомобіль військовослужбовця. Позашляховик був виставлений на продаж власником та знаходився на зберіганні в одному з автосалонів регіону під час ведення активних бойових дій навколо столиці. Поліцейський заявив зберігачам, що автівка перебуває в розшуку, а він має право її арештувати та вилучити.

Впродовж тижня оперуповноважений користувався викраденим автомобілем, а потім вирішив шантажувати продавця. До схеми залучив двох спільників. Чоловіки видали себе за покупців, які нібито придбали цей позашляховик в автосалоні за добу до початку повномасштабного вторгнення російських окупантів, але не встигли його забрати. Поліцейський в свою чергу наполягав, що автівка є предметом кримінального правопорушення і у разі, якщо військовий не сплатить "покупцям" 20 тисяч доларів, то позашляховик конфіскують.

Окрім того, столичний поліцейській неодноразово використовував доступ до інформаційних баз даних державних органів для пошуку та передачі конфіденційної інформації на замовлення. За усіма фактами, що встановило слідство, поліцейському повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Також з’ясувалося, що в Голосіївському районному суді Києва розглядають кримінальне провадження за обвинуваченням цього правоохоронця та ще чотирьох членів етнічного злочинного угрупування у вчиненні крадіжки організованою групою. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що співробітники контррозвідки затримали російських шпигунів, які співпрацювали з ворожими військами під час окупації Київщини. Двоє мешканців Вишгородського району брали активну участь у "фільтраційних" заходах, катували дитину, а після звільнення Київщини від російської навали влаштувались до лав ЗСУ, щоб збирати для російських спецслужб розвідувальні дані про маршрути переміщення та місця базування західного озброєння.

Окрім того, днями були затримані хакери, які за завданням російських кураторів напередодні повномасштабного вторгнення армії РФ три дні "мінували" у Києві найбільші ТРЦ та один з університетів.

Нагадаємо, у Києві співробітники української контррозвідки викрили працівника підрозділу забезпечення Управління справами Апарату Верховної Ради України у співпраці з російськими спецслужбами. Шпигун мав встановити прослуховування у стінах парламенту. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте тако, як у Києві співробітники контррозвідки затримали російську шпигунку

Читайте также