На складі в Києві вилучили гуманітарку для ЗСУ: подробиці (ФОТО)

На допомозі для армії наживався один з "благодійників"

У Києві на одному з орендованих складів вилучили товари гуманітарної допомоги для Збройних сил України, продаж яких налагодив директор одного з благодійних фондів. Про це повідомили в Київській обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

Керівник благодійного фонду продавав гуманітарну допомогу, отриману від підприємств та організацій, через продовольчі магазини, заклади торгівлі, аптеки та фізичних осіб-підприємців. Так він реалізував молочну продукцію на 340 тисяч гривень, яку отримав від підприємства для потреб ЗСУ та геріатричного пансіонату.

Слідство також встановило факт привласнення "благодійником" понад 245 тисяч гривень благодійних внесків, перерахованих йому для потреб військової частини ЗСУ. На орендованому складі у Києві, де зберігалася гуманітарна допомога, провели обшуки. З приміщення вилучили понад 150 ящиків із медикаментами, військову амуніцію, аптечки, банківські картки, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку та чорнову документацію. Керівника благодійного фонду заарештували.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили двох представників Міністерства оборони України, які привласнили 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції для ЗСУ. До організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні громадяни України. Гроші турецької компанії "відмили" через власну офшорну компанію у Бахрейні. 

Нагадаємо, у Деснянському районі Києва виявили одне з добровольчих формувань територіальної оборони, учасники якого незаконно зберігали арсенал зброї та боєприпасів. Подробиці спецоперації — в нашому матеріалі.

Читайте також, що під виглядом добровольців у Києві діяла банда під керівництвом російського агента.

Читайте также