Під виглядом добровольців у Києві діяло злочинне угруповання (ФОТО)

Подробиці розповіли у Службі безпеки України

Служба безпеки України знешкодила злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. Про це розповіли у відомстві, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, до складу банди входило п’ятеро осіб різної національності. Їх діяльністю з території Росії керував уродженець Дагестану. Цей чоловік працював на представників російських спецслужб.

"Для маскування злочинної діяльності учасники банди влаштувались до лав добровольчого батальйону одного з районів столиці. Використовуючи документи підставних осіб, вони отримали автоматичну зброю, яку згодом переховували за місцями проживання", — заявили у Службі безпеки України.

У чоловіків вилучили арсенал зброї. Серед вилученого майже три десятки автоматів Калашникова, кулемет, гранати, понад кілограм вибухівки та інша зброя. Слідство вважає, що автомати планували використовувати для дестабілізації обстановки в Київському регіоні. Вилучену зброю направили на експертизу. Одному з учасників банди оголосили підозру у скоєнні кримінального порушення. Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності інших осіб. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що політтехнологу, який пропагував російські ідеологічні меседжі, повідомлено про підозру у державній зраді у Києві. У правоохоронних органах прізвище політтехнолога не називають, але за словами радника керівника Офісу президента України Сергія Лещенка, висунули підозру в держзраді політтехнологу Віктора Медведчука Михайлу Погребинському.

Окрім того, що у Києві підприємці змінили вивіски через санкції та продовжували працювати в Україні, а зароблені гроші в мережі ресторанів переказували в Росію. Детальніше про цю схему — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві два білоруські підприємства ДП "АвтоМАЗ Україна" та ТОВ "З іноземними інвестиціями "Торговий Дім "МАЗ-Україна" перейшли в управління національного агентства "АРМА". Подробиці — в нашому матеріалі. 

Читайте також, що у Києві заарештували сотні вагонів ексміністра оборони України.

Джерело: https://t.me/SBUkr/4465


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися