У Києві заарештували сотні вагонів ексміністра оборони України

Подробиці розповіли в прокуратурі столиці

Київська міська прокуратура заарештувала та передала АРМА сотні вагонів, що належать родині ексміністра оборони України. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

Під час розслідування кримінального провадження арештовано 645 залізничних вагонів вартістю близько 650 мільйонів гривень. Ці вагони належать підприємствам родини експосадовця, якого оголошено у розшук за державну зраду. Наразі арештоване майно передано в управління АРМА.

Слідство встановило, що на території України здійснюють свою діяльність низка підприємств, кінцевим бенефіціарним власником яких є родина колишнього міністра оборони України. Свою посаду він обіймав у 2012-2014 роках — Павло Лебедєв. Підприємства, що заарештували, займалися поставками та реалізацією товарів на території Росії, а також виробляли обладнання для оборонно-промислового комплексу держави-агресорки.

"Крім того, за клопотанням прокуратури накладено арешт на інше майно цієї фінансово-промислової групи підприємств та їх власників. Зокрема, заарештовано 30 земельних ділянок, 30 об’єктів нерухомості, у тому числі 6 цілісних майнових комплексів та корпоративні права 22 суб’єктів господарювання", — повідомили у прокуратурі столиці.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій з метою захоплення державної влади триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що політтехнологу, який пропагував російські ідеологічні меседжі, повідомлено про підозру у державній зраді у Києві. У правоохоронних органах прізвище політтехнолога не називають, але за словами радника керівника Офісу президента України Сергія Лещенка, висунули підозру в держзраді політтехнологу Віктора Медведчука Михайлу Погребинському.

Окрім того, що у Києві підприємці змінили вивіски через санкції та продовжували працювати в Україні, а зароблені гроші в мережі ресторанів переказували в Росію. Детальніше про цю схему — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві два білоруські підприємства ДП "АвтоМАЗ Україна" та ТОВ "З іноземними інвестиціями "Торговий Дім "МАЗ-Україна" перейшли в управління національного агентства "АРМА". Подробиці — в нашому матеріалі. 

Читайте також, як у Києві провели масштабну спецоперацію щодо шпигунів та наркодилерів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрей

13 червня 2022, 12:28

А раньше, за 8 лет не могли арестовать и посадить ? Боже как же я презираю эту страну идиотов !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися