Масштабну спецоперацію щодо шпигунів та наркодилерів провели у Києві

Деталі розкрили у Службі безпеки України

Злочинне угруповання, що передавало російським окупантам розвіддані та прибутки від наркобізнесу в Україні, розкрили правоохоронці у Києві та Чернігові під час проведення масштабної спецоперації. Про це розповів речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко, передають "Коментарі".

За його словами, правоохоронці нейтралізували міжнародне угруповання, що щомісяця переправляло в РФ понад три мільйони у гривневому еквіваленті від збуту в Україні амфетаміну.

"Кошти виводили через російську біржу криптовалют, а їхні кінцеві отримувачі – це особи, підконтрольні представникам спецслужб країни-агресора. Крім того, у складі ОЗУ діяла розгалужена мережа наркодилерів, яких окупанти використовували для збору даних щодо дислокації та переміщення українських військ", — повідомив Дехтяренко.

Речник СБУ додав, що до організованого злочинного угруповання входило понад двадцять осіб. Ділки продавали наркотики на території Київської, Чернігівської та Сумської областей через Telegram-канали. Двох організаторів наркобізнесу затримали. Слідчі дії тривають.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві два білоруські підприємства ДП "АвтоМАЗ Україна" та ТОВ "З іноземними інвестиціями "Торговий Дім "МАЗ-Україна" перейшли в управління національного агентства "АРМА". Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у столиці IT-фахівці працювали з окупантами та колаборантами під час повномасштабного російського воєнного вторгнення та атак на Київ. Деталі — за посиланням.

Читайте також, що промислове підприємство у Київській області сплачувало великі податки до бюджету країни-агресора



Джерело: https://t.me/SBUkr/4375


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олена

3 червня 2022, 10:48

Скількі ж в нашій державі ще сук та зрадників! Я тільки не розумію, якого чорта тут сидіти, їдьте до свого путіна, живіть в лайні та прославляйте "руський мир"!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися