Двох програмістів-колаборантів викрили у Києві (ФОТО)

Деталі кримінального провадження розповіли у поліції та прокуратурі

У столиці IT-фахівці працювали з окупантами та колаборантами під час повномасштабного російського воєнного вторгнення та атак на Київ. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі та поліції, передають "Коментарі".

За даними прокуратури, двох підприємців у сфері IT підозрюють у співпраці з окупантами. Чоловікам оголосили підозру у здійсненні колабораційної діяльності та затримали. Обидва підозрюваних — мешканці Києва.

Слідство встановило, що чоловіки з березень по травень цього року систематично надавали послуги у сфері інформаційних технологій. Столичні програмісти працювали на підприємства, установи та організації Росії та на окупованій території Донецької області.

В Національній поліції України уточнили, що затримані у Києві чоловіки виявилися уродженцями Донецької області 1975 та 1970 років народження. Під час обшуків в їхній квартирі та в офісі вилучили документи, гроші, флеш-носії та сервери. Всі вилучені речі направили на експертизу. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Зараз вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві з початку війни майже на 60% знизилася кількість крадіжок та грабежів, розбійних нападів — майже на 80%. Про криміногенну ситуацію в умовах воєнного розповів керівник столичної поліції Іван Вигівський. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися