У Києві націоналізували білоруські підприємства та вантажівки "МАЗ" (ФОТО)

Подробиці розповіли у прокуратурі

У Києві два білоруські підприємства ДП "АвтоМАЗ Україна" та ТОВ "З іноземними інвестиціями "Торговий Дім "МАЗ-Україна" перейшли в управління національного агентства "АРМА". Про це повідомили у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, у переданих в корпоративне управління підприємствах кінцевими бенефіціарними власниками долі є державна структура, підконтрольна уряду Білорусі. Під управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів ("АРМА") також передані двадцять вантажівок "МАЗ" загальною вартістю у понад 20 мільйонів гривень.

Вантажні автомобілі білоруського виробництва раніше вилучили під час обшуків на столичних підприємствах, що провели в рамках розслідування кримінального провадження. Майно двох підприємств було арештоване. Наразі управляти їм буде "АРМА". У прокуратурі Києва додали, що досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що промислове підприємство у Київській області сплачувало великі податки до бюджету країни-агресора. Українське підприємство з виготовлення будівельних матеріалів виявилося підконтрольним російському олігарху наближеному до Кремля Андрію Молчанову.

Нагадаємо, у столиці IT-фахівці працювали з окупантами та колаборантами під час повномасштабного російського воєнного вторгнення та атак на Київ. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що між Броварами та Борисполем пропонують побудувати сміттєспалювальний завод.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


perst proroka

19 травня 2022, 20:01

другими словами клоуны занялись гоп Стопом

Valery

19 травня 2022, 16:53

а запчастини на мази де братимуть?

Сергій

19 травня 2022, 13:27

А чому ніхто не говорить про базнес українських бізнесменів в рашці?Ніхто з них не відмовився.І податки справно сплачуюця до бюджету країни агресора.І навіть так званий гарант не відмовився від свого кінобізнесу.Як і не відмовився від хатинки в Криму.І за все це справно срлачуюця податки до бюджету рашкі.

Александр

19 травня 2022, 11:50

А как же представительство БНХ (самый крупный гос холдинг на тер Украины). У нас ИИ БНХ Украина (нефть, шины, удобрения, ткани), будут ли их национализировать?

Знаток

19 травня 2022, 11:27

Значит, честно торговать не получилось. За ведьмами гоняемся. А если придётся ответить за беспредел ...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися