Промислове підприємство на Київщині сплачувало податки в РФ (ВІДЕО)

Бізнес належить російському олігарху

Промислове підприємство у Київській області сплачувало великі податки до бюджету країни агресора. Про викриття схеми розповіли у Державному бюро розслідувань (ДБР), передають "Коментарі".

За словами спікера Державного бюро розслідувань Ольги Чиканової, українське підприємство з виготовлення будівельних матеріалів виявилося підконтрольним російському олігарху Андрію Молчанову. Цей бізнесмен колись був членом "совета федерации федерального собрания РФ". Молчанов наближений до Кремля та сплачує великі податки до бюджету країни-агресора.

"Виробництво у Київській області входить до холдингу російського олігарха. Отриманий українським підприємством прибуток спрямовувався у вигляді дивідендів та роялті до так званої "материнської компанії" з РФ", — заявила Чиканова.

Холдинг Молчанова за рахунок отриманих коштів від українського підприємства наповнював російську казну, фінансува силовий блок й оборонно-промисловий комплекс РФ під час російського воєнного вторгнення в України.


На підприємстві у Київській області, а також за місцями проживання директора та бухгалтерів провели обшуки. Досудове слідство триває.

В ДБР нагадали, що у 2018 році Міністерство фінансів США внесло російський холдинг Молчанова до "кремлівського списку" – як безпосередньо наближений до президента Росії Володимира Путіна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися