У центрі Києва привласнили та намагалися продати земельні ділянки (ФОТО)

Про шахрайську схему розповіли в прокуратурі

У Києві група шахраїв намагалися продати одну з привласнених земельних ділянок загальною вартістю у 127 мільйонів гривень. Про махінації розповіли у столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними слідства, група шахраїв привласнила чотири земельні ділянки у Києві, які належать територіальній громаді столиці. Для цього у квітні 2021 року вони звернулися до одного із районних судів Миколаївської області з підробленими документами на право власності. Аферисти отримали судове рішення про визнання за підконтрольною юридичною особою права власності на землі загальною вартістю 127 мільйонів гривень. Після внесення до Державного реєстру речових прав на нерухомість шахраї підшукали покупця на одну з земельних ділянок. Продати намагалися за один мільйон доларів.

Учасників шахрайської схеми затримали "на гарячому" під час укладення договору купівлі-продажу та отриманні грошей. Печерська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно чотирьох аферистів. Підозрюваним загрожує до 12 років з конфіскацією майна. Земельні ділянки повернули у власність територіальної громади Києва.

Нагадаємо, у Києві викрили двох представників Міністерства оборони України на привласненні 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції. Слідство встановило, що до організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні засновники офшорної компанії на території Королівства Бахрейн. Обидва — громадяни України, один із них — діючий адвокат.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві домоглися скасування незаконної реєстрації прав власності на Оболонський острів за приватним підприємством. Громада Києва могла втратити територію Оболонського острову, розташованого поряд з парком "Наталка" на площі у майже 148 тисяч квадратних метрів. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися