У Києві викрили адвокатку на привласненні хабаря "для судді" (ФОТО)

Подробиці шахрайської схеми

У Києві викрили адвокатку, яка пообіцяла своєму підзахисному підкупити суддю задля ухвалення рішення щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання. Про це розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

За даними слідства, на початку цього року адвокатка пообіцяла підзахисному підкупити суддю у Києві для ухвалення рішення щодо умовно-дострокового звільнення. На це просила у чоловіка шість тисяч доларів. Тоді арештант перебував у Київському СІЗО. В січні адвокатка отримала 1,5 тисячі доларів начебто для передачі судді та витратила гроші на власні потреби.

З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну її підзахисного перевели до виправної колонії в Житомирській області. В липні юристка переконала його передати їй ще дві тисячі доларів "для вирішення питання з місцевим суддею" щодо пом’якшення вироку. Гроші адвокатка отримала в серпні та під час отримання була затримана правоохоронцями. Жінці оголосили підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України, зокрема у шахрайстві та хабарництві. Зараз вирішують питання про обрання їй запобіжного заходу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник Державного агентства резерву України організував масштабну схему продажу дизельного палива за ціну вдвічі нижчу за ринкову. У 2021 році посадовець забезпечив продаж 18 тон дизпалива з держрезерву одному з підприємств. Державні збитки від реалізованого товару становлять 205 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у Києві викрили двох представників Міністерства оборони України на привласненні 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції. Слідство встановило, що до організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні засновники офшорної компанії на території Королівства Бахрейн. Обидва — громадяни України, один із них — діючий адвокат.

Читайте також, як на складі в Києві вилучили гуманітарку для Збройних сил України, яку продавав директор благодійного фонду.

Читайте также