У Києві затримали корегувальника вогню російських окупантів (ФОТО)

Подробиці розповіли в прокуратурі столиці

У столиці за співпрацю з російськими окупантами затримали місцевого мешканця. Про це розповіли в Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

Правоохоронці встановили, що 42-річний киянин протягом двох місяців передавав російським кураторам інформацію про розташування та рух підрозділів та військової техніки Збройних сил України у столиці. З липня по серпень чоловік отримував від окупантів гроші за секретну інформацію. До повідомлень російський шпигун додавав GPS-координати військових об’єктів та фото місць дислокацій.

Корегувальника затримали та повідомили про підозру у незаконному поширенні інформації про переміщення, рух та розташування підрозділів ЗСУ. У киянина вилучили ноутбук та мобільний телефон з доказами щодо співпраці на російську агентуру. Досудове слідство триває та ведеться під керівництвом Головного управління Служби безпеки України у Києві та Київській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області викрили потужну ботоферму, за допомогою якої в українському інформаційному просторі сіяли панічні настрої серед населення та російські фейки. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві викрили двох представників Міністерства оборони України на привласненні 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції. Слідство встановило, що до організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні засновники офшорної компанії на території Королівства Бахрейн. Обидва — громадяни України, один із них — діючий адвокат.

Читайте також, як на складі в Києві вилучили гуманітарку для Збройних сил України, яку продавав директор благодійного фонду.

Читайте также