Киянин отримав вирок суду за здачу ворогу позицій батальйону "Азов"

Що відомо про викриття російського агента

Уродженця Києва засуджено до 16 років тюрми за передачу російським кураторам координат військових позицій добровольчого батальйону "Азов". Про це повідомили у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

Українські спецслужби встановили, що до січня 2021 року уродженець Києва передавав своїм російським кураторам інформацію про місцезнаходження корпусів добровольчого батальйону "Азов". Потім чоловік виїхав за кордон та працював на російську агентуру дистанційно з однієї з країн Близького Сходу.

З початком повномасштабного вторгнення російських військ окупанти "повернули" киянина в Україну. Його завданням була розвідка місць розташування резервуарів з пальним і дислокації військових підрозділів Збройних сил України на Буковині. На підставі цих даних російські війська планували диверсії та вибухи, зокрема, на залізниці і логістичних складах.

Російського шпигуна затримали у Чернівцях, а його спільника – у Чернігові. Обом затриманим зрадникам оголосили вирок суду. За співпрацю з російськими окупантами киянина засуджено за державну зраду й участь у терористичній організації до 16 років тюрми, а його спільника – до десяти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області викрили потужну ботоферму, за допомогою якої в українському інформаційному просторі сіяли панічні настрої серед населення та російські фейки. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві викрили двох представників Міністерства оборони України на привласненні 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції. Слідство встановило, що до організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні засновники офшорної компанії на території Королівства Бахрейн. Обидва — громадяни України, один із них — діючий адвокат.

Читайте також, що у Києві затримали корегувальника вогню окупантів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися