На Київщині націоналізували російське майно на 800 мільйонів (ФОТО)

Подробиці розповіли в прокуратурі

На Київщині передали в управління державного агентства АРМА сільгосптехніку, транспорт та об’єкти нерухомості російської компанії на суму понад 800 мільйонів гривень. Про це повідомили в обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що підприємство з приватного агропромислового комплексу України є частиною російського холдингу. Через цю компанію в Україну ввозили сільськогосподарську техніку на продаж. Заробляли на цьому росіяни, податки сплачували до бюджету РФ.

"Через російське товариство, акціонером якого є власник вищевказаного підприємства, здійснювалося виведення активів українського товариства до країни-агресора", — зазначили в прокуратурі.

Під час обшуків на підприємстві вилучили офіційні документи видані російськими державними органами на ім'я власників компанії. За клопотанням прокурорів Обухівської окружної прокуратури арештовані та передані в АРМА 74 одиниці сільськогосподарської техніки, 90 автомобілів, офісне приміщення і земельні ділянки товариства, а також об’єкти нерухомості, які належать російським власникам. Орієнтовна вартість майна становить понад 800 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична прокуратура передала в управління державному агентству АРМА понад пів сотні білоруських вагонів-цистерн, якими напередодні повномасштабного вторгнення російських військ завезли в Україну паливо для російських окупантів. За день до початку бойових дій вагони-цистерни перетнули українсько-білоруський кордон. Ешелон з паливом для колон російських окупантів прибув на залізничну станції "Низківка" у Чернігівській області 26 лютого. Там його знищила українська артилерія. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві викрили двох представників Міністерства оборони України на привласненні 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції. Слідство встановило, що до організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні засновники офшорної компанії на території Королівства Бахрейн. Обидва — громадяни України, один із них — діючий адвокат.

Читайте також, як на складі в Києві вилучили гуманітарку для Збройних сил України, яку продавав директор благодійного фонду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися